Chef Florin Dumitrescu gătește cu fetițele lui: ”Curățăm usturoi sau facem biscuiți” | INTERVIU EXCLUSIV

Are o carieră pe care și-a dorit-o, o meserie care îl pasionează și este jurat al emisiunii ”Chefi la cuțite”, de la Antena 1. Deși se împarte între emisiune și deplasări, Chef Florin Dumitrescu găsește timp să fie un soț și un tătic dedicat. Juratul ne-a mărturisit că deja micuțele Ava (4 ani și 4 luni) și Mia (2 ani și jumătate) îl ajută la gătit, ne-a povestit momente inedite din cariera lui, dar și impresiile de după dieta drastică ce l-a scăpat de 14 kilograme.

Ideisanatoase.ro: Cum a fost dieta pe care ai ținut-o recent?

Florin Dumitrescu: Este vorba despre o dietă destul de agresivă, disociată, pe care dacă ajungi să o ții până la capăt și nu schimbi ceva în stilul alimentar după aceea este inutilă!

A slăbit 14 kilograme: ”Mă simțeam rău în pielea mea”

Cât ai slăbit până acum? Ții în continuare dietă? 

Am reușit să duc la capăt dieta după o pregătire psihică de două luni. Am reușit să dau jos 14 kg și acum am renunțat la câteva alimente ”nesănătoase”.

Te-a motivat competiția kilogramelor în minus cu colegii tăi din juriul ”Chefi la cuțite”? 

M-a motivat și competiția, bineînțeles. Era ciudat că fiind cel mai tânăr să fiu și cel mai ieșit din formă. Dar cel mai tare m-a motivat faptul că mă simțeam rău în pielea mea, mă încălțam greu, mă mișcăm greu. Nu mai spun de mișcare, gâfâiam doar dacă urcam scările.

La ce aliment nu ai putea renunța mai mult de o săptămână? 

Nu aș putea renunța la carne pentru o săptămână. Chiar dacă am început mai nou să mănânc carne albă mai mult decât carne roșie, nu aș putea renunța definitiv la acest aliment.

I-ai dedicat Cristinei un desert la începutul relației voastre. Pentru fetițe ai făcut același lucru? Și dacă da, despre ce prăjituri este vorba?

Mai am timp să le dedic deserturi. Fețele sunt încă mici și nu cunosc dulciurile așa cum sunt ele. Am încercat să le ținem departe de ciocolată, zahăr alb și câteva ingrediente nocive pentru organismul lor. Dar imediat ce se vor face mai mari, le voi dedica cu siguranță câteva deserturi.

Cine gătește la voi în casă? 

De regulă, cine are timp. Dacă eu sunt acasă și am timp să le gătesc, le gătesc eu. Altfel, soția este șefa în bucătăria de acasă. Sau soacra.

Chef Florin Dumitrescu si soția lui, Cristina
Chef Florin Dumitrescu si soția lui, Cristina

Ava și Mia curăță usturoi și fac biscuiți

Fetițele sunt și ele atrase de bucătărie? Le implicați în astel de activități? 

Facem tot felul de mâncărici din plastelină, iar distracția maximă este atunci când una dintre ele este bucătar și cealaltă ospătar, iar noi comandăm tot felul de mâncăruri. Cât despre gătit pe bune, sunt amândouă ajutoare de nădejde, curățăm usturoi împreună sau facem biscuiți.

Chef Forin Dumitrescu se joacă cu fetițele lui, Ava si Mia, iar cele două îl ajută uneori la gătit
Chef Forin Dumitrescu se joacă cu fetițele lui, Ava si Mia, iar cele două îl ajută uneori la gătit

Povestește-mi cel mai amuzant moment petrecut în bucătărie în toată carieră ta. 

Momentele amuzante din carieră sunt multe, dar de cele mai multe ori mă lovesc cam de aceleași. Când eram bucătar de linie într-un restaurant în București, pentru a mai sparge rutina zilei de muncă, găteam și dansam în același timp, uneori chiar fără muzică. De cele mai multe ori, toată bucătăria gătea în pași de dans.

Dar cel mai greu? 

Cel mai greu, dar și cel mai satisfăcător moment s-a petrecut la un service de nuntă unde am reușit să servim 800 de porții de ravioli în 8 minute! Bine, eram 36 de bucătari și vreo 50 de ospătari, dar am reușit să scoatem mâncarea pe bandă rulantă la cel mai înalt nivel.

Cea mai mare gafă în bucătărie: a scăpat pe jos tava cu mâncare

Care e cea mai mare gafă pe care ai făcut-o în bucătărie?

S-a petrecut la începutul carierei, când am reușit să scap pe jos o tavă plină cu avocado umplut cu creveți în mijlocul service-ului. Jumătate de sală mânca, iar cealaltă aștepta ca cei din bucătărie să termine de umplut alți avocado cu creveți. A fost groaznic și m-am speriat foarte, foarte tare.

Dar cel mai emoționant moment? 

Cel mai emoționant a fost momentul în care i-am pus pe masă prima oară merele lui Sima. Cristina era în extaz, mânca și ”plângea”, iar eu eram topit de emoții când știam că muza își gustă preparatul.

Mâncarea care nu-i iese: pipotele de pui cu ceapă

Este vreun fel de mâncare pe care l-ai adorat făcut de mama ta, dar care ție să nu-ți fi ieșit la fel de bun?

Pipotele de pui cu ceapă. Chiar nu reușesc să le fac cum le făcea ea și oricât aș încerca nu îmi ies la fel.

Este vreun preparat culinar pe care nu ai vrea să îl gătești sau nu-ți place să-l gătești? 

Nu aș găti niciodată insecte. Nu aș mânca și nu aș găti insecte. Insectele în farfurie în cultură noastră sunt ”la limită legii”!

Cum se desfășoară o zi din viață voastră de familie? Și cât de mult timp petreci acasă? 

Când am ocazia să îmi petrec timp cu familia suntem destul de leneși. Ne jucăm împreună pe covor în sufragerie sau ne uităm la desene animate. Când putem, mai plecăm în vreo excursie. De regulă, le iau cu mine în deplasările prin țară și ne mai distrăm vizitând locuri noi.

Emoții intense la ”Chefi la cuțite”

Cum este experiență ”Chefi la cuțite” din privința unui jurat? 

Experiența ”Chefi la cuțite” este una completă. Avem parte de tot ceea ce avem nevoie în viață. Mâncare, distracție, emoții, competiție, ambiții, orgolii, muzică, dar cea mai repetată trăire este emoția. Faptul că nici după 4 sezoane nu reușim să ne obișnuim cu ”mizeria” aia de bandă care ne terorizează și ne dă de înțeles că vom face mult timp acest proiect.

Chef Florin Dumitrescu, în juriul Chefi la cuțite, alături de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu
Chef Florin Dumitrescu, în juriul Chefi la cuțite, alături de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu

Care sunt cele mai spectaculoase preparate pe care le-ați întâlnit la jurizarea pe nevăzute?

Cele mai spectaculoase, bineînțeles, că sunt cele pe care le-am mâncat cu ochii închiși. Se întâmplă ca de fiecare dată când gustăm ceva ce ne intrigă să terminăm farfuriile și, culmea, sezonul acesta majoritatea erau mâncăruri tradiționale românești.

Dacă n-ai fi lucrat în domeniul culinar ce altă meserie ți-ar fi plăcut să ai? 

Nu mă văd făcând altceva în afară bucătăriei. Dacă nu aș fi făcut pasul către bucătărie acum sigur eram antrenor de polo pe la vreo echipă de juniori.

Citește și: Prăjitură cu mere. Reţetă cu aluat fraged

Rețetă de tagliatelle cu somon | VIDEO

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button