Rețete de post: Supă delicioasă de roșii

Nimic nu este mai potrivit pentru perioada postului decât o supă de roșii. Și cum este și foarte sănătoasă și recomandată în diete o poți prepara cu încredere. Unde mai pui că este delicioasă.

Ingredinte

2 kg de roșii coapte

1/2 țelină

3 morcovi

1 păstrânac

3 cepe medii

1 ardei gras

o legătură de pătrunjel

fidea (opțional)

sare (după gust)

Mod de preparare

De curăță țelina, morcovii, cepele, ardeiul și păstrânacul, se spală, se taie în bucăți mari și se pun la fiert în 2 litri de apă cu sare.

Se decojesc roșiile (dacă le pui în apă fierbinte timp de două minunte, coaja se va îndepărta extrem de ușor).

După ce au fiert legumele, se mixează la blender/ robot de bucătărie/ mixer. Se adaugă roșiile tăiate bucăți și se continuă mixarea, până la omogenizare.

Se adaugă compoziția în zeama legumelor care au fiert și se continuă fierberea. Dacă mai este nevoie de apă acum este momentul în care puteți adăuga. Se potrivește de sare.

Înainte ca supa să fie gata, adăugați fideaua și mai lăsați supa să fiarbă încă 5 minute.

Se servește cu pătrunjel presărat, în momentul servirii.

Truc: Dacă roșiile nu sunt destul de coapte, acestea pot fi înlocuite cu 1 litru de suc de roșii.

Back to top button