Google 2015. Topul celor mai populare căutări legate de sănătate
Mulți dintre noi apelează la internet atunci când au o problemă de sănătate. Fie că este vorba despre o simplă răceală, o tuse care nu cedează sau o altă afecțiune, dăm fuga la motorul de căutare Google pentru răspunsuri.
Experții de la Google au dat publicității cele mai populare căutări legate de sănătate ale anului trecut. „Acest top al întrebărilor legate de sănătate se bazează pe căutările Google din SUA, din ianuarie, până în noiembrie 2015”, spune Simon Rogers, un editor de date de la News Lab Google.
Iată cele mai populare căutări. Dacă te întrebi și tu care sunt răspunsurile la aceste întrebări, ți le oferim mai jos.
„Este bronșita contagioasă?”
Bronșită acută este o răceală în piept care apare atunci cand tuburile bronșice se inflamează, producând mucus, care te face să tușești. Acesta poate sau nu să fie rezultatul unei infecții bacteriene, astfel că e greu de spus dacă este contagioasă sau nu.
„În principiu, bronșita bacteriană si inflamația căilor respiratorii nu sunt contagioase”, spune doctorul David L. Katz., director al Centrului de Cercetare și Prevenție al Universității Yale. „Cu toate acestea, de multe ori, bronșita este o infeție virala a căilor respiratorii superioare, frecvent numit răceală, iar aceasta, este, desigur, contagioasă”, spune acesta.
Cu alte cuvinte, pacienții trebuie să se gândească la bronșita acută ca la un simptom al unei boli, mai degrabă, decât la o boală în sine. „În general, bronșita este o complicație a unei infecții care afectează căile respiratorii superioare”, explică dr Katz. Aceasta infecție este de obicei virală și contagioasă.
„Este pneumonia contagioasă?”
„Raspunsul aici este: clar, da”, spune Dr. Katz , explicând că cele mai multe cazuri de pneumonie – o infecție care cauzează adunarea de fluide în plămâni – sunt bacteriene. Deci, dacă vii în contact cu cineva care suferă de pneumonie bacteriană, este posibil ca aceste bacterii să-ți fie transmise. Cu toate acestea, este posibil să nu faci pneumonie, neapărat. Există și pneumonii virale, acestea fiind și mai contagioase.
Cu toate acestea, „pneumonia nu este răspândită fel de ușor ca infecțiile virale ale căilor respiratorii superioare”, spune Dr. Katz. „De asemenea, penumonia încetează să mai fie contagioasă , atunci când tusea oprește, de obicei, la scurt timp după inițierea tratamentului antibiotic adecvat”.
„Cât de multe calorii ar trebui să mănânc?”
Din păcate, nu există nici un răspuns exact la această întrebare. „Numărul caloriilor poate fi stabilit în funcție de mai mulți factori, cum ar fi: vârstă, înălțime, greutate, nivelul de activitate, starea de sănătate. Dacă o femeie este gravidă sau alăptează este iarăși important”, spune medicul Megan Roosevelt. „Pentru cele mai exacte calcule ale aportului de calorii, ar trebui consultat un nutriționist”.
”Cat timp ține o gripă?”
Când suferi de o gripă sezonieră, singurul lucru care te poți gândi este să îți treacă rapid. „Durata perioadei de suferință variază într-o oarecare măsură, de tulpină și de complicațiile pe care le dezvoltă”, spune dr Katz. „Dar durata obișnuită pentru gripă este de șapte până la zece zile. În timp ce aștepți ca virusul să treacă, încearcă să previi agravarea bolii: bea multe lichide, spală mâine frecvent și consumă alimente bogate în vitamina vitamina D, cum ar fi sucul natural de portocale și iaurtul.
Alte căutări despre săntătate:
- ce este ebola
- ce este autismul
- ce este turmericul
- ce este poliomielita
Foto: Pixabay