3 rețete de prăjituri pentru Paște

Sărbătorile de Paște se apropie și probabil că îți faci liste de meniuri prin care să-i încânți pe cei dragi. Dacă în privința felurilor de mâncare lucrurile sunt destul de simple, mai ales dacă alegi varianta tradițională, la deserturi situația se complică, pentru că opțiunile sunt variate, iar multe sunt cer timp mai lung de preparate. Venim în sprijinul tău cu 3 sugestii – între care și o rețetă simplă de pască – pe care le vei aprecia.

Sunt rețete de prăjituri delicioase pentru Paște și ușor de făcut. Ca lucrurile să devină și mai simple, îți recomandăm să folosești forme pentru prăjituri din silicon, care au o mulțime de avantaje față de variantele clasice și te scapă de multe bătăi de cap.

Iată care sunt cele 3 rețete:

Pască cu brânză fără aluat

Iată cum prepari o pască cu brânză fără aluat, pe care o vei adora.

Ingrediente

  • 1 kilogram de brânză de vaci
  • 250 de grame de zahăr
  • 7 ouă
  • 180 de grame de unt
  • 5 linguri de făină
  • 3 linguri de griș
  • 2 linguri de praf de copt
  • 100 de grame de stafide
  • coajă de lămâie, esențe (rom sau vanilie, după gust)
  • sare

Mod de preparare

Brânza trebuie trecută prin sită sau pasată cu un blender. Separă albușurile de gălbenușuri. Pe acestea din urmă le pui peste brânză, împreună cu untul topit, zahărul, esențele și un praf de sare. Amestecă bine până obții o pastă omogenă. Adaugă apoi făina și grișul și amestecă bine din nou, după care pune praful de copt și stafidele. Albușurile se bat spună cu mixerul, după care le adaugi în compoziția cu brânză și amesteci ușor. Compoziția se pune în forma de copt și se dă la cuptor timp de o oră, la 160 de grade. Este gata când este rumenită ușor deasupra. 

Negresă cu bezea

Negresa cu bezea va fi un deliciu pe masa de Paște dacă urmezi acești pași.

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 300 mililitri de apă
  • 300 grame de zahăr
  • 160 grame de făină
  • 150 grame de unt
  • 5-6 linguri de cacao 
  • 40 grame de ciocolată neagră, rasă
  • esențe (vanilie, rom)
  • 1 plic de praf de copt
  • sare

Mod de preparare

Separă gălbenușurile de albușuri. Pune gălbenușurile într-un bol adânc, împreună cu 150 de grame de zahăr și un vârf de cuțit de sare, apoi mixează bine, până obții o spumă. Peste această spumă adaugă untul scos din timp de la frigider și apoi amestecă din nou. Adaugă făina, laptele, praful de copt, cacao și esențe și mixează din nou foarte bine, până când obții un aluat moale, ca o cremă.

Pune aluatul în tavă pe care o dai la cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade timp de 15 minute. Între timp pregătește bezeaua. Mixează albușurile cu un pic de sare timp de 2-3 minute, după care începe să adaugi, puțin câte puțin, restul de 150 de grame de zahăr. Vei obține o spumă densă, în care poți să pui esențe de rom sau vanilie și le încorporezi amestecând ușor cu o spatulă.

Coca din cuptor trebuie verificată după 15 minute. Folosește o scobitoare, pentru a vedea dacă aluatul este legat. Dacă pare ușor fluid, mai lasă 5 minute.

Când coca este legată, scoate tava din cuptor, adaugă spuma din albușuri și nivelează, după care introdu din nou tava la coptor, la temperatură mai scăzută – cam 150 de grade – și lasă 10 minute, până când bezeaua se rumenește ușor.

După ce o scoți din cuptor, lasă prăjitura să se răcorească, după care adaugă ciocolata rasă deasupra. Scoate prăjituta din formă sau tavă abia după ce s-a răcit complet.

Cremșnit

Cremșnitul este un desert delicios. Toată filosofia acestei prăjituri constă în prepararea cremei. Iată cum trebuie să procedezi.

Ingrediente

  • 1 pachet de foi pentru cremșnit
  • 1.800 litri de lapte
  • 3 galbenușuri
  • 150 de grame de unt
  • 4 plicuri pudding de vanilie
  • 7-8 linguri de zahăr 
  • 4-5 linguri de făină
  • 3-4 plicuri de zahăr vanilat
  • sare

Mod de preparare

Oprește din toată cantitatea de lapte 500 de mililitri, iar restul pune-l la încălzit împreună cu zahărul. În cei 500 de mililitri de lapte adaugă pe rând plicurile de pudding, gălbenușurile, zahărul vanilat, făina și un praf de sare, amestecând ușor în tot acest timp. După ce obții o compoziție omogenă, adaug-o în laptele care se încălzește pe foc și amestecă încontinuu, până când crema începe să se îngroașe. Acesta este momentul în care trebuie să o iei de pe foc și să o lași la răcorit. Pentru a se răci mai repede poți pune vasul într-unul mai mare cu apă rece. Peste crema răcorită adaugă untul topit și încorporează-l amestecând ușor. Întinde apoi crema peste o foaie de cremșnit pusă într-o tavă, iar deasupra adaugă a doua foaie. Acoperă tava cu o folie din plastic și pune-o la frigider timp de 2-3 ore.

Te mai ajutăm în această direcție punându-ți la dispoziție o listă cu prăjituri delicioase pe care le poți pregăti de Paște.

Foto: Pexels

Back to top button