8 simptome ale bolilor cardiovasculare. Dacă le ai, mergi imediat la medic
Bolile de inimă sunt în topul cauzelor de deces la nivel de mondial. Evident, fiecare tip de boală cardiacă se manifestă în feluri diferite, însă există o serie de simptome comune sau asemănătoare pentru toate. Astfel, este important să putem recunoaște cele mai multe dintre aceste simprtome și să ne prezentăm cât mai repede la medic. Timpul este foarte prețios în bolile cardiace, iar prevenția unui atac de cord este posibilă numai dacă mergi periodic la controale și urmezi un tratament, în cazul în care ai nevoie.
Persoanele cu vârste peste 50 de ani, care suferă de hipertensiune arterială, diabet, hipercolesterolemie şi obezitate sunt cele mai expuse riscului dezvoltării unor afecţiuni cardiace.
Iată care sunt pricipalele simptome ale bolilor cardiovasculare, care trebuie să te trimită imediat la medic:
Durere în piept (simptom principal al infarctului miocardic)
Anxietate (poate apărea înaintea unui infarct miocardic)
Ameţeală (poate ajunge până la pierderea cunoștinței)
Oboseală (atunci când apare fără un motiv anume)
Palpitații (tulburări de ritm cardiac)
Greață (poate indica o insuficiență cardiacă)
Transpirație (fără a fi făcut vreun efort fizic)
Membre umflate (mâinile și picioarele se pot umfla din cauza retenției de apă, care poare însemna faptul că persoana ar putea suferi de insuficiență cardiacă)
Ce trebuie să faci pentru a preveni bolile cardioasculare:
Mănâncă mai sănătos: elimină sarea și grăsimile și adaugă în alimentație, fructe și legume. Astfel, îți menții și greutatea corporală.
Renunță la fumat și redu consumul de cafea sau băuturi pe bază de cafeină.
Fă mișcare în fiecare zi. Nu trebuie să mergi neapărat la sală, poți face câte o plimbare zilnică, pe jos.
Consultă periodic medicul. Consultațiile și analizele de sânge pot determina din timp riscurile sau o posibilă boală cardiovasculară și este important să primești tratamentul corespunzător, pentru a reduce riscul complicațiilor.