Pască fără aluat. Cea mai bună rețetă de pască
Pasca fără aluat este desertul perfect pentru Paște. E festivă, se face ușor, este extrem de delicioasă. Unele persoane preferă pască fără aluat, în loc de cea tradițională, așa că pentru a satisface toate gusturile invitaților la masa de Paște, îți dăm o rețetă care îți vine în ajutor.
Rețetă de pască fără aluat
Ingrediente:
- 1 kg brânză dulce de vaci
- 150 g stafide
- 6 ouă
- 6 linguri de griș
- 1-2 plicuri de budincă de vanilie
- 250 ml smântână
- 250 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- coajă de lămâie
- esență de vanilie
Mod de preparare:
Pentru pasca fără aluat se separă întâi gălbenușurile de albușuri. Într-un mixer pune brânza cu zahărul, zahărul vanilat, coaja de la lămâie, praful de budincă şi praful de copt, smântâna, grişul, stafidele, gălbenuşurile de ou şi albuşurile bătute spumă.
Amestecă până obții o compoziție omogenă. Dacă brânza este prea moale se mai poate adăuga griș.
Tapetează o formă rotundă cu unt și făină sau cu hârtie de copt. Adaugă compoziția în forma tapetată și las-o 15 minute în cuptorul incins in prealabil, la 180 de grade. Apoi scade temperatura la 150-160 de grade si las-o inca 40-45 de minute. Fă testul cu scobitoarea, iar daca aceasta este curată, înseamnă că s-a copt în totalitate.
Pasca fără aluat se lasă la răcit în tavă, se pudrează cu zahăr şi se taie când s-a răcit de tot.
Poftă bună!