Desert de post cu mere. Simplu și rapid

Un desert rapid este întotdeauna binevenit, mai ales dacă se face cu ingrediente simple și sănătoase. Desertul de post cu mere este un deliciu culinar, iar timpul de preparare este unul scurt și se poate realiza în câțiva pași simpli.

Acest tip de desert, din mere, poate fi o idee bună chiar dacă nu ții post, dar îți dorești o gustare sănătoasă, pe care o poți prepara acasă. Rețeta poate fi personalizată și în funcție de gusturi, astfel că te poți juca în mai multe feluri cu ce ai prin casă.

Desert de post cu mere

Pentru rețeta de desert cu mere poți folosi fie mere roșii, fie galbene sau verzi. Iată ce ai nevoie și cum se prepară.

Ingrediente

  • 6-8 mere
  • 100 gr nuca mărunțită
  • 3-4 lingurițe zahar brun
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o linguriță scorțișoară
  • 2 lingurițe de miere
  • zeama de la o lămâie

Se mai poate adăuga și o mână de stafide, după gust.

Ingredientele pentru reteta de post cu mere: mere rosii si galbene, stafide, miez de nuca, zahar vanilat, scortisoara
Rețeta de desert de post cu mere necesită puține ingrediente, însă aroma va fi de nota 10

Mod de preparare

Nucile mărunțite se amestecă cu zahărul brun, zaharul vanilat și scorțisoara și se lasă deoparte. Merele se curăță de cotoare și de semințe și se taie feliuțe.

Mere rosii taiate feliute
Merele tăiate feliuțe și pregătite în castron

Într-un vas termorezistent se așază un rând de mere, apoi se adaugă din amestecul cu nucă, și tot așa până se termină merele.

Pregatirea merelor rosii sau galbene pentru desert: aici amestecul cu nuci, scortisoara si stafide
Desertul va arăta la fel de bine și va fi delicios, indiferent de soiul merelor alese

Peste ultimul strat de mere se toarnă zeama de la o lămâie, apoi se adaugă ultimele lingurițe din amestecul cu nucă. Se pune capacul și se dă totul la cuptor. Se scoate desertul din cuptor după 30 de minute, se îndepărtează capacul și se mai lăsa 30 de minute să se rumenească. Când se scoate din nou cuptor, desertul se stropește cu două lingurițe de miere.

Se poate servi cald sau rece, după preferință.

După gust, desertul de post cu mere se mai poate servi cu frișcă și decor de fructe de pădure sau alături de două cupe de înghețată.

Back to top button