Diete ciudate care funcționează! Cât poți slăbi cu dulciuri, bere sau cârnați
Ai încercat deja mai multe diete clasice, dar rezultatele nu au fost spectaculoase sau chiar nesatisfăcătoare? Exemplele de mai jos contrazic tot ceea ce știai despre ”mâncarea sănătoasă”, dar au dat rezultate. Nu știm dacă ți s-ar potrivi vreuna dintre ele, dar e interesant de știut că uneori alimentele despre care credeai că te îngrașă te pot scăpa de kilogramele în plus.
Dieta cu bere și cârnați
Pare incredibil, dar un bărbat în vârstă de 44 de ani din Tempe, Arizona, a săbit 8 kilograme într-o lună, cu bere și cârnați. Evo Terra a ajuns de la 88 la 80 de kilograme, consumând circa 1.500 de calorii pe zi – în special cârnăciori de calitate superioara și bere ale. Uneori a mâncat și o chiflă sau a adaugat ceapă și ardei gras ori a amestecat cârnăciorii tăiați mărunt cu chili. ”Nu mi se pare o dietă foarte restrictivă. Există o varietate de cârnăciori și feluri de bere ale decât își dau seama oamenii. 31 de zile de băuturi cu puține grade de alcool și senzație de foame moderată pot face minuni pentru corpul tău”, a mărturisit Evo.
CUM FUNCȚIONEAZĂ
”Fără îndoială, Evo se trezea așteptând cu nerăbdare să mănânce, așa că dieta lui a fost ușor de urmat din punct de vedere psihologic”, spune dr. Aragon. ”Însă, în ceea ce privește sănătatea pe termen lung, dietei îi lipsesc o mulțime de nutrienți”. Totuși, proteinele te „umflă“, așa ca e o idee bună să le consumi la fiecare masă. Dacă bei și o bere neagră ori una ale îți vei ajuta metabolismul. Cu condiția să te limitezi la două băuturi.
Potrivit unei cercetari japoneze, consumul moderat de alcool crește sensibilitatea la insulină, permițând corpului tău să ardă mai eficient zahărul.
Dieta cu bacterii
Ese o dietă care presupune să consumi mai multe alimente care înmulțesc populația de bacterii sănătoase din tractul digestiv. Nutriționista Stella Metsovas, autoarea cărții ”21-Day Digestive Health Detox”, spune că pacienții ei care au mâncat zilnic măcar jumătate de ceașcă de produse bogate în probiotice (cum ar fi iaurt sau varză murată) au slăbit, în medie, în 6 luni, circa 9,5 kilograme – fără să reducă numărul de calorii ingerate.
CUM FUNCȚIONEAZĂ
”Bacteriile joacă un rol esențial în reglarea metabolismului și a apetitului. Un raport sănătos între bacteriile bune și cele rele din intestin ar putea preveni îngrășarea”, susține dr. Gerard E. Mullin, profesor de medicină la Johns Hopkins și autorul cărții ”The Inside Tract”. Că să menții balanța, dr. Mullin recomandă să consumi zilnic alimente fermentate: ”Redu consumul de produse grase, cu zahăr și carbohidrați, care înmulțesc bacteriile rele”.
Alimente care ard grăsimile. Ce să mănânci ca să slăbești
Dieta cu supă de varză
Poate nu sună bine, dar e eficientă. Vei mânca supă de varză dimineață, la prânz și seară. Persoanele care au ținut dieta au declarat că au slăbit aproximativ 4,5 kilograme datorită acestei combinații sărace în calorii.
CUM FUNCȚIONEAZĂ
”Daca bei multe lichide, te vei simți satul”, spune dr. Valerie Berkowitz, directoarea departamentului de nutriție de la Centrul pentru Sănătate Echilibrată din New York. Participanții la un studiu efectuat la Virginia Tech, care au băut două cești de apă înainte de mese, au slăbit cu circa 2,5 kilograme mai mult decât cei care nu au băut apă înainte.
Dieta cu ouă și desert
Persoanele care au consumat zilnic 1.600 de calorii – inclusiv un mic-dejun bogat în proteine și un desert – au slăbit la fel de mult (în medie, 13 kilograme pe durata a patru luni) decât cei care au urmat o dietă săracă în carbohidrați (fără desert), arată un studiu recent efectuat la Universitatea Tel Aviv. În plus, cei care au consumat și 45 de grame de proteine la micul dejun au slăbit încă șapte kilograme în următoarele patru luni, în timp ce oamenii care au consumat alimente sărace în carbohidrați și 30 de grame de proteine au pus la loc 11 kilograme.
CUM FUNCȚIONEAZĂ
”Când mănânci ceva dulce la primele ore, e mai puțin probabil să poftești la un desert pe durata zilei. Însă secretul constă în doza mare de proteine de la micul dejun. Vei consuma mai puține calorii seara”, susține Elisabetta Politi de la Universitatea Duke. Sfatul ei: la micul dejun mănâncă 45 de grame de proteine cu un desert mic.