ideisanatoase.ro Web analytics

Alimente care ard grăsimile. Ce să mănânci ca să slăbești

ardei iute alimente care ard grasimile2

Vrei să slăbești, iar dietele pe care le încerci nu dau rezultate? Ar fi cazul să consumi alimente care ard grăsimile mai repede, pentru a vedea rezulate mai bune.

Anumite alimente au efect termogenic, adică ard grăsimile și consumi calorii, mâncându-le. Altele coțin nutrienți și compuși care stimuează metabolismul. Iată o listă a alimentelor pe care nutriționiștii le recomandă ca fiind cele mai bune pentru arderea grăsimilor nedorite.

Cereale integrale

Corpul arde de două ori mai multe calorii când digeră cereale integrale, decât în mod obișnuit. În special în cazul celor bogate în fibre, cum ar fi fulgii de ovăz și orezul brun.

Carne slabă

Proteinele au cel mai mare efect termogenetic. Poți arde aproximativ 30% din caloriile conţinute de mâncare în timpul digestiei. De exemplu, pentru o porție de piept de pui de 300 de calorii, organismul va arde aproximativ 90 de calorii, în timpul digestiei.

Produse lactate degresate

Bogate în calciu şi vitamina D, lactatele degresate ajută la menţinerea şi construirea masei musculare, esenţială pentru menţinerea unui metabolism puternic.

Ceai verde

Potrivit cercetărilor americani, patru căni de ceai verde pe zi, te ajută să slăbești în jur de 3 kg în două luni. Efectul este datorat unei substanţe antioxidante numite EGCG, conţinute de ceaiul verde, care accelerează temporar metabolismul după ce a fost consumat. Pentru un plus de efect, beţi ceaiul dupăce l-ai ținut la frigider.

Linte

O porție de linte îți asigură 35 la sută din necesarul zilnic de fier. Asta în condițiile în care, arată studiile, cei mai mulți oameni au deficiențe de fier. Iar asta înseamnă că metabolismul încetinește, pentru că organismul nu primește ce are nevoie pentru a funcționa eficient.

Ardei iute

Capsacina, substanţa care dă gustul picant al ardeiului iute, încălzeşte corpul, ceea ce contribuie la topirea caloriilor. O puteţi lua din ardeiul iute crud, uscat, pisat sau gătit odată cu mâncarea.

No Comments Yet

Comments are closed