Rețete de post: Orez cu porumb

Nu știi ce să mai gătești în post sau pur și simplu pentru o dietă echilibrată? Orezul este o soluție, iar dacă este foarte bun este potrivit chiar pentru orice ocazie și folosit drept garnitură de efect la orice fel de mâncare.

Ingrediente:

două căni de orez

porumb dulce boabe (o cutie medie)

3 linguri ulei de măsline

2 cepe medii

sare

piper

2 lingurițe de vegeta (opțional)

Mod de preparare:

Se fierbe orezul în apă cu sare, apoi se scoate în strecurătoare și se splă cu apă rece. Între timp se taie ceapa mărut și se călește puțin în uleiul de măsline (doar până se înmoaie). Se adaugă porumbul și se lasă pe foc amestecâd continuu, până când acesta este gătit. Se adaugă sare, piperul și vegeta. Se adaugă orezul și se amestecă până când compoziția este omogenizată. Se mai lasă 2-3 minute pe foc, amestecând continuu.

Back to top button