Supa de usturoi, de 100 de ori mai puternică decât antibioticele

Este sezonul infecțiilor respiratorii și fiecare dintre noi se confruntă măcar cu o mică răceală, la un moment dat. Folosirea frecventă a antibioticelor a dus la scăderea eficacității acestora și la rezistența virusurilor. De aceea, oamenii caută tot mai multe remedii naturale.

În loc să dai iama în medicamente, în special în antibiotice, poți folosit un remediu naturist și gustos în același timp, pentru a ține virusurile la distanță: supa de usturoi.

Supa de usturoi luptă cu infecţiile mai bine decât antibioticele

Un studiu recent desfășurat la Universitatea din Washington a arătat că usturoiul este de 100 de ori mai puternic decât antibioticele convenționale, luptând cu mutațiile virusurilor și cu infecțiile. În același, timp ustuoriul ajută și la întărirea sistemului imunitar.

Cum prepari supa de usturoi

Ingrediente

  • 50 de căței de usturoi (5 căpățâni)
  • două linguri ulei de măsline
  • două linguri de unt
  • două cepe mari, tocate mărunt
  • o lingură de cimbru proaspăt tocat
  • șase cești (250 ml) de supă limpede de pui
  • ierburi aromatice după gust: dafin, o lingurita de busuioc uscat
  • șase cești (250 ml) de supă limpede de pui
  • trei cești de crutoane
  • o ceașcă de smântână
  • o legătură de pătrunjel proaspăt

Usturoiul te apără de cancer

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 180 de grade. Între timp curăță cățeii de usturoi, stropește-i cu puțin ulei de măsline și lasă-i la cuptor timp de 90 de minute.

Topește untul, adaugă uleiul de măsline și călește ceapa, cât să devină puțin aurie. Adaugă ustuoriul apoi și lasă totul la foc mic, amestcând permanent. Adaugă cimbrul, ierburile aromatice și crutoanele și pune totul la foc mic. Lasă-le până când crutoanele se înmoaie, apoi scoate ierburile și pune totul la blender până obții o cremă. La final adaugă supa lipede de pui, smântâna, potrivește de sare, mai ține totul câteva minute la fiert și gata supa de usuroi. Poftă bună.

Back to top button